Gnocchi csőben sütve

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gnocchi csőben sütve
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg fontina sajt
100 dkg lisztes burgonya
5 dkg vaj
1 dl tejszín
3 dkg reszelt parmezán sajt
1 db tojás
30 dkg liszt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk. Tálba tesszük, és krumplinyomóval összetörjük.

2. Belekeverjük a lisztet, a sót és a tojást. Összegyúrjuk, és lisztezett deszkán 1 cm átmérőjű hengerré formáljuk. A hengert 2 cm-es darabokra vágjuk.

3. Fazékban sós vizet forralunk. A gnocchit adagonként főzzük ki. Az első adagot - 30-40 darabot - óvatosan a forrásban lévő vízbe engedjük. Néhány perc múlva a gombócok feljönnek a víz felszínére. További 1-2 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük, és kivajazott tűzálló tálba tesszük.

4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A gnocchit beborítjuk a szeletelt fontina sajttal és leöntjük a tejszínnel. Reszelt parmezán sajttal és morzsolt vajjal megszórjuk. 15-20 percig sütjük.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Gnocchi csőben sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1633 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Gnocchi csőben sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
van itthon