Burgonyás gnocchi olvasztott vajjal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burgonyás gnocchi olvasztott vajjal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg fontina sajt
8 dkg olvasztott vaj
100 dkg lisztes burgonya
25 dkg liszt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk. Tálba tesszük, és burgonyanyomóval összetörjük.

2. Belekeverjük a lisztet, a sót. Maréknyi tésztát lisztezett deszkára teszünk. Összegyúrjuk, és 1 cm átmérőjű hengerré formáljuk. A hengert 2 cm-es darabokra vágjuk és speciális, rovátkolt deszkán hosszúkás gombóccá formáljuk. Deszka híján egy villa belső felével formázzuk.

3. Tiszta ruhára terítjük és 60-120 percet száradni hagyjuk.

4. Fazékban sós vizet forralunk. A gnocchit adagonként, és nem egyszerre főzzük ki, különben szétmállik. Az első adagot - 30-40 darabot - óvatosan a forrásban lévő vízbe engedjük. Néhány perc múlva a gombócok feljönnek a víz felszínére. További 1-2 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük és forró, olvasztott vajra szedjük. A maradék tésztával ugyanígy járunk el. Reszelt fontina sajttal meghintve kínáljuk.

Burgonyás gnocchi olvasztott vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1846 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Burgonyás gnocchi olvasztott vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
facebook