Burgonyás gnocchi olvasztott vajjal



Elkészítés:
1. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk. Tálba tesszük, és burgonyanyomóval összetörjük.
2. Belekeverjük a lisztet, a sót. Maréknyi tésztát lisztezett deszkára teszünk. Összegyúrjuk, és 1 cm átmérőjű hengerré formáljuk. A hengert 2 cm-es darabokra vágjuk és speciális, rovátkolt deszkán hosszúkás gombóccá formáljuk. Deszka híján egy villa belső felével formázzuk.
3. Tiszta ruhára terítjük és 60-120 percet száradni hagyjuk.
4. Fazékban sós vizet forralunk. A gnocchit adagonként, és nem egyszerre főzzük ki, különben szétmállik. Az első adagot - 30-40 darabot - óvatosan a forrásban lévő vízbe engedjük. Néhány perc múlva a gombócok feljönnek a víz felszínére. További 1-2 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük és forró, olvasztott vajra szedjük. A maradék tésztával ugyanígy járunk el. Reszelt fontina sajttal meghintve kínáljuk.