Sütőtökös gnocchi

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Sütőtökös gnocchi
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg sütőtök
40 dkg rétesliszt
8 dkg olvasztott vaj
2 db tojás
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőtököt meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk, húsát nagy kockákra vágjuk. Tepsibe tesszük, majd előmelegített, 200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

2. Tálba tesszük, és még forrón krumplinyomóval összetörjük. Amikor langyosra hűlt, belekeverjük a lisztet, a tojást és a sót.

3. Fazékban sós vizet forralunk. A masszából teáskanállal gombócokat szaggatunk a vízbe. Adagonként főzzük ki, különben szétmállik.

4. Néhány perc múlva a gombócok feljönnek a víz felszínére. További 1-2 percig főzzük.

5. A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiemeljük, és forró olvasztott vajra szedjük. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.

Sütőtökös gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1866 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Sütőtökös gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
most van szezonja