Búzadaragnocchi sütőben sütve

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Búzadaragnocchi sütőben sütve
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg reszelt parmezán sajt
12 dkg vaj
25 dkg búzadara
4 dkg reszelt gruyere sajt
10 dl tej
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tejet nagy lábosban felforraljuk.

2. Apránként beleszórjuk a búzadarát. Állandó keverés mellett kb. 10 perc alatt sűrű kásává főzzük, megsózzuk.

3. A tűzről levéve belekeverjük a vaj és a reszelt parmezán sajt felét, az egész gruyére sajtot és a tojássárgáját. A masszát lisztezett deszkára öntjük, és 1 cm vastagon elterítjük. Ha kihűlt, olajba mártott pohárral köröket szúrunk ki belőle.

4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy hosszúkás sütőformát. A kiszúrás után megmaradt tésztát a formába terítjük. Megszórjuk kevés reszelt parmezán sajttal. A tésztakorongokat szépen, tetőcserépszerűen ráfektetjük. Meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal és megszórjuk a maradék reszelt parmezán sajttal.

5. Frissen őrölt borssal ízesítjük, és 30 percre sütőbe toljuk. Forrón fogyasztjuk.

Búzadaragnocchi sütőben sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1657 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Búzadaragnocchi sütőben sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
lexikon