Kókuszos sütemény zöldcitromos gyömbérsziruppal



Elkészítés:
1. Sütőpapírból kivágunk egy 28 cm átmérőjű kört, és kibélelünk vele egy 18 cm átmérőjű gőzölőkosarat.
2. A tojásfehérjét a sóval egy tiszta, száraz edényben habbá verjük. Fokozatosan belekeverjük a cukrot, egyszerre csak 1 kanálnyit adva hozzá, és mindig keményre verve.
3. Habverővel belekeverjük a felvert tojássárgáját, majd gyorsan a vajat és a kókusztejet is. A lisztet és a sütőport a keverék tetejére szitáljuk, majd egy nagy fémkanállal óvatosan beleforgatjuk. Végül a kókuszt is belekeverjük.
4. A masszát a kibélelt gőzölőbetétbe kanalazzuk, a kilógó papírt ráhajtjuk. A betétet forrásban lévő víz fölé tesszük, és lefedve 30 percig gőzöljük.
5. A süteményt tálra tesszük, a papírt eltávolítjuk, és kissé hűlni hagyjuk. A gyömbérszirupot a zöldcitromlével elkeverjük, és a süteményre kanalazzuk. Kockákra vágjuk, és gyömbérdarabokkal, kókuszcsíkokkal, citromhéjjal díszítjük.