Mangó zöldcitromszirupban



Elkészítés:
1. A mangót kettévágjuk, a magot eltávolítjuk, a héját lehúzzuk. A mangó húsát hosszú, vékony szeletekre vágjuk, és gondosan elrendezzük egy széles tálalóedényen.
2. Egy keveset lereszelünk a zöldcitrom héjából, és félretesszük a díszítéshez, majd a citromot félbevágjuk, és a levét kifacsarjuk.
3. A zöldcitromlét egy kis lábosba tesszük az ázsiai citromfűvel és a cukorral együtt. Lassan melegítjük - forralás nélkül -, amíg a cukor teljesen feloldódik. A lábost levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
4. A kihűlt szirupot leszűrjük, majd meglocsoljuk vele a mangószeleteket. Meghintjük a félretett citromhéjjal. Letakarjuk, és tálalásig hűtőben tartjuk.