Krémes mangóbrulée



Elkészítés:
1. A mangót körbevágjuk a mag két oldaláról. A magot eltávolítjuk, a gyümölcsöt meghámozzuk. Felszeleteljük, majd apróra vágjuk. Szétosztjuk négy kis kerámiaedénybe.
2. A mascarponét habosra keverjük a joghurttal. Belekeverjük a gyömbért, a zöldcitromhéjat és -levet, valamint a világosbarna nádcukrot. A keveréket szétosztjuk az edényekbe, a tetejét lesimítjuk. Két órára hűtőbe tesszük.
3. Minden edény tetejére 2 evőkanál nyers barna cukrot szórunk úgy, hogy befedje a krémes keveréket. 2-3 percre forró grill alá tesszük, amíg a cukor megolvad és megpirul. Hűlni hagyjuk, majd tálalásig hűtőbe tesszük. Ezt a desszertet az elkészítés napján el kell fogyasztani.