Tojásos rizs zöldségekkel és ropogós hagymával
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 25 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Az olaj felét felforrósítjuk egy wokban vagy egy nagy serpenyőben. A fokhagymát és a chilit 2-3 percig sütjük benne.
2. Beletesszük a gombát, a borsóhüvelyt meg a bébikukoricát, és 2-3 percig keverve pirítjuk. Hozzáadjuk a szójaszószt, a cukrot és a bazsalikomot. Belekeverjük a (lehetőleg előző napi) rizst.
3. A rizses keveréket a wok egyik oldalára húzzuk, és a tojást a wok aljára öntjük. Kevergetjük, míg kicsit megszilárdul, majd alaposan összekeverjük a rizzsel.
4. Egy másik edényben felforrósítjuk a maradék olajat, és a hagymát ropogósra pirítjuk benne. A rizst a hagymával a tetején tálaljuk.