Ázsiai zöldségek sárga babszósszal



Elkészítés:
1. A padlizsánt 5 cm hosszú vékony csíkokra vágjuk. Szűrőbe tesszük, megsózzuk, és 30 percig állni hagyjuk. Hideg vízzel leöblítjük, papírtörlővel szárazra itatjuk.
2. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben vagy egy előmelegített wokban. Hozzáadjuk a fokhagymát, az újhagymát meg a paprikát, és nagy lángon 1-2 percig keverve pirítjuk. Belekeverjük a padlizsánt is, és még 1 percig keverve pirítjuk, amíg megpuhul.
3. Hozzáadjuk a bébikukoricát és a borsóhüvelyt, 1 percig keverve sütjük. Hozzáadjuk a pak choit, a gombát meg a babcsírát, és 30 másodpercig keverve pirítjuk.
4. Tálban elkeverjük a rizsbort, a sárga babszószt, a szójaszószt, a chiliszószt és a cukrot, majd beleöntjük a serpenyőbe a zöldségalaplével együtt. Folyamatosan keverve felforraljuk.
5. A keményítőt simára keverjük a vízzel. A zöldségekhez öntjük, gyorsan elkeverjük, és még 1 percig főzzük. Azonnal tálaljuk.
Zöldségalaplé

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.
2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.