Ázsiai zöldségek sárga babszósszal

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ázsiai zöldségek sárga babszósszal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db padlizsán
4 db hosszában félbevágott bébikukorica
10 dkg zsenge cukorborsóhüvely
20 dkg zöld, csíkokra vágott pak choi
40 dkg konzerv gomba
10 dkg babcsíra
3 gerezd apróra vágott fokhagyma
4 szál apróra vágott újhagyma
1 kisebb kimagozott, vékonyra szeletelt piros húsú kaliforniai paprika
2 evőkanál sötét szójaszósz
1 teáskanál chiliszósz
1 teáskanál kristálycukor
másfél dl zöldségalaplé
1 teáskanál kukoricakeményítő
2 teáskanál víz
2 evőkanál olaj
vagy
2 evőkanál földimogyoró-olaj
2 evőkanál száraz sherry
vagy
2 evőkanál rizsbor
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A padlizsánt 5 cm hosszú vékony csíkokra vágjuk. Szűrőbe tesszük, megsózzuk, és 30 percig állni hagyjuk. Hideg vízzel leöblítjük, papírtörlővel szárazra itatjuk.

2. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben vagy egy előmelegített wokban. Hozzáadjuk a fokhagymát, az újhagymát meg a paprikát, és nagy lángon 1-2 percig keverve pirítjuk. Belekeverjük a padlizsánt is, és még 1 percig keverve pirítjuk, amíg megpuhul.

3. Hozzáadjuk a bébikukoricát és a borsóhüvelyt, 1 percig keverve sütjük. Hozzáadjuk a pak choit, a gombát meg a babcsírát, és 30 másodpercig keverve pirítjuk.

4. Tálban elkeverjük a rizsbort, a sárga babszószt, a szójaszószt, a chiliszószt és a cukrot, majd beleöntjük a serpenyőbe a zöldségalaplével együtt. Folyamatosan keverve felforraljuk.

5. A keményítőt simára keverjük a vízzel. A zöldségekhez öntjük, gyorsan elkeverjük, és még 1 percig főzzük. Azonnal tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Ázsiai zöldségek sárga babszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2046 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
Ázsiai zöldségek sárga babszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
recept beküldése