Tavaszi rizssaláta

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Tavaszi rizssaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg zöldspárga
35 dkg tisztított garnélarák
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 csokor rukkola
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az alaposan megtisztított zöld spárgát csomóba kötjük, fazékba állítjuk, és annyi sós hideg vízzel öntjük fel, hogy a spárgacsúcsok kilátsszanak. 10-12 percig főzzük, a vastagságától és korától függően, de ne főzzük túl.

2. Lecsöpögtetjük, és 3-4 cm vastag darabokra vágjuk.

3. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a tisztított garnélarákot, és 4-5 percig sütjük. Megsózzuk.

4. A rizst a szokásos módon, kétszeres mennyiségű sós vízben megpároljuk. Belekeverjük a hagymás rákot a levével együtt és a spárgát is.

5. Rukkola levelekkel kibélelünk egy tálat, és ráhalmozzuk a rákos-spárgás rizst.

6. Ízlés szerint hidegen vagy melegen kínáljuk.

Tavaszi rizssaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1588 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Tavaszi rizssaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
pinterest