Nyári töltött paradicsom



Elkészítés:
1. A paradicsomot keresztben kettévágjuk, belsejét kikaparjuk, félretesszük. Az üreget besózzuk, a vágási felülettel lefelé tányérba tesszük és hagyjuk lecsöpögni.
2. A rizst sós vízben 15-18 perc alatt megfőzzük. Lecsöpögtetjük, tálba tesszük.
3. A megtisztított csilit és fokhagymát robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a paradicsomvelőt, az olívaolajat, néhány friss oregánólevelet és sót. Sima krémmé keverjük.
4. A rizsbe belekeverjük a kockára vágott mozzarellát és a főtt zöldborsót. Leöntjük a dresszinggel, és 20 percig állni hagyjuk.
5. A keverékkel megtöltjük a paradicsomokat, és friss, karikára vágott fűszerpaprikával díszítve tálaljuk.