Nyári töltött paradicsom

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Nyári töltött paradicsom
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg főtt zöldborsó
8 nagyobb kemény paradicsom
20 dl víz
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint friss oregánó
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomot keresztben kettévágjuk, belsejét kikaparjuk, félretesszük. Az üreget besózzuk, a vágási felülettel lefelé tányérba tesszük és hagyjuk lecsöpögni.

2. A rizst sós vízben 15-18 perc alatt megfőzzük. Lecsöpögtetjük, tálba tesszük.

3. A megtisztított csilit és fokhagymát robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a paradicsomvelőt, az olívaolajat, néhány friss oregánólevelet és sót. Sima krémmé keverjük.

4. A rizsbe belekeverjük a kockára vágott mozzarellát és a főtt zöldborsót. Leöntjük a dresszinggel, és 20 percig állni hagyjuk.

5. A keverékkel megtöltjük a paradicsomokat, és friss, karikára vágott fűszerpaprikával díszítve tálaljuk.

Nyári töltött paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1610 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Nyári töltött paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
cikkek