Tonhalas-szardellás rizssaláta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tonhalas-szardellás rizssaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dl víz
10 szem zöld olajbogyó
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál kapribogyó
1 db keményre főzött tojás
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rizst sós vízben 15-18 perc alatt megfőzzük. Lecsöpögtetjük, tálba tesszük, összekeverjük 1 evőkanál olajjal, és teljesen kihűtjük.

2. A maradék olajat tálkába öntjük, belekeverjük a citromlevet, a villával szétnyomkodott kemény tojás sárgáját és a szardellafilét.

3. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett, szétnyomkodott tonhalat, a zöld olajbogyót, a lecsöpögtetett kapribogyót, a sót és a borsot.

4. A gazdag öntetet a rizsbe keverjük és azonnal tálaljuk. Darabos vegyes savanyúságot kínálunk hozzá.

Tonhalas-szardellás rizssaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1492 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Tonhalas-szardellás rizssaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
tippek, fortélyok