Rizssaláta szardellával

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rizssaláta szardellával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dl víz
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál sós lében eltett kapribogyó
ízlés szerint
ízlés szerint mentalevél
ízlés szerint bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A kétféle paprikát negyedbe vágjuk, kimagozzuk, héjas felével felfelé grillsütőbe tesszük. 8-10 percig, feketedésig sütjük. Papírzacskóba tesszük, 5 percig állni hagyjuk, majd a héját lehúzzuk, húsát kockára vágjuk.

2. A rizst sós vízben 15-18 perc alatt megfőzzük. Lecsöpögtetjük, tálba tesszük, összekeverjük 1 evőkanál olajjal, és teljesen kihűtjük.

3. Amikor a rizs kihűlt, belekeverjük a zöldpaprikát és a csíkokra vágott bazsalikomleveleket.

4. A maradék megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a villával szétnyomkodott szardellafilét, majd amikor feloldódott, a hideg vízzel leöblített, lecsöpögtetett kapribogyót is. A rizsre öntjük, összekeverjük. Friss bazsalikom- és mentalevelekkel díszítve tálaljuk.

Rizssaláta szardellával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1443 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Rizssaláta szardellával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
cikkek