Saláta barna rizsből, zöldbabbal

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Saláta barna rizsből, zöldbabbal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg zöldbab
30 dkg barna rizs
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor petrezselyemzöld
2 evőkanál citromlé
1 nagyobb fürtös uborka
8 levél fejes saláta
15 dkg gouda sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az uborkát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, és 10 percre hideg vízbe áztatjuk, a vizet többször cseréljük. Leszűrjük, besózzuk, és 15 percig állni hagyjuk.

2. Közben a rizst a szokásos módon, kétszeres mennyiségű sós vízben megpároljuk (35-40 perc).

3. A széttördelt zöld hüvelyű babot sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. Az uborkát megtöröljük, és tálba tesszük.

4. Hozzáadjuk a rizst, a félbevágott koktélparadicsomot, a kockára vágott sajtot és a zöldbabot.

5. Az olajban kikeverjük a citromlevet, sót, borsot, az apróra vágott petrezselymet, és a salátára öntjük. Óvatosan összekeverjük, és 20 percig állni hagyjuk.

6. A tányérokat kibéleljük a salátalevelekkel, és a közepére halmozzuk a rizssalátát.

A tányérokat kibélelhetjük borsmustárlevéllel (rukkolával) vagy más zöld salátával is.
Saláta barna rizsből, zöldbabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1295 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Saláta barna rizsből, zöldbabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
most van szezonja