Rizssaláta garnélarákkal
Elkészítési idő:
50 perc
Munkaidő: 30 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
drága



Elkészítés:
1. A rákot 2 liter sós-citromos vízben 5 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük és kihűtjük.
2. A rák páncélját lefejtjük, bélcsatornáját kihúzzuk, fejét letörjük. A rákhúst hideg vízzel leöblítjük, és tálba tesszük. Meglocsoljuk 4 evőkanál olívaolajjal.
3. A rizst a szokásos módon, kétszeres mennyiségű sós vízben megpároljuk. Beletesszük a tálba, és óvatosan összekeverjük. Sóval, borssal, a maradék olajjal és citromlével ízesítjük.
4. Tálalás előtt keverjük bele a csíkokra vágott rukkola levelet.