Hideg rizspogácsa rákmártásban



Elkészítés:
1. A zöldborsót sós vízben megfőzzük. A megtisztított almát apró darabokra vágjuk, és citromlével meglocsoljuk.
2. 2 dkg megforrósított vajon üvegesre pároljuk a karikára vágott zöldhagymát. Megszórjuk a rizzsel, és 1-2 percig kevergetve pirítjuk.
3. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog. Sóval, borssal, curry fűszerkeverékkel ízesítjük. Felöntjük a levessel, és majdnem puhára pároljuk.
4. Hozzáadjuk az alma felét, belekeverjük a vaj felét, a másik felével kivajazunk 4 kis formát. Belesimítjuk a rizst, és peremes tepsibe helyezzük. Félig felöntjük forró vízzel, és forró sütőbe toljuk. 10 percig sütjük.
5. Közben megforrósított olajon megpirítjuk a garnélarákot, majd hozzáadjuk a maradék almát és a lecsöpögtetett zöldborsót is. Sóval, borssal, currys fűszerkeverékkel ízesítjük, majd felöntjük kevés levessel.
6. Összeforraljuk. A rizspogácsát tányérra borítjuk és leöntjük a rákmártással.
Hidegen is, melegen is kitűnő.
Zöldségerőleves

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.
2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.
3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.
4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.