Hideg rizspogácsa rákmártásban

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Hideg rizspogácsa rákmártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
24 db tisztított garnélarák
2 teáskanál currypor
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 dkg vaj
1 db citrom leve
2 és fél dl száraz pezsgő
1 db zöldalma
15 szem dióbél
2 szál zöldhagyma
10 dkg zöldborsó
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldborsót sós vízben megfőzzük. A megtisztított almát apró darabokra vágjuk, és citromlével meglocsoljuk.

2. 2 dkg megforrósított vajon üvegesre pároljuk a karikára vágott zöldhagymát. Megszórjuk a rizzsel, és 1-2 percig kevergetve pirítjuk.

3. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog. Sóval, borssal, curry fűszerkeverékkel ízesítjük. Felöntjük a levessel, és majdnem puhára pároljuk.

4. Hozzáadjuk az alma felét, belekeverjük a vaj felét, a másik felével kivajazunk 4 kis formát. Belesimítjuk a rizst, és peremes tepsibe helyezzük. Félig felöntjük forró vízzel, és forró sütőbe toljuk. 10 percig sütjük.

5. Közben megforrósított olajon megpirítjuk a garnélarákot, majd hozzáadjuk a maradék almát és a lecsöpögtetett zöldborsót is. Sóval, borssal, currys fűszerkeverékkel ízesítjük, majd felöntjük kevés levessel.

6. Összeforraljuk. A rizspogácsát tányérra borítjuk és leöntjük a rákmártással.

Hidegen is, melegen is kitűnő.

Zöldségerőleves

Zöldségerőleves
1 db cukkini
2 szál póréhagyma
1 kisebb kockára vágott zellergumó
1 db burgonya
1 szál karikára vágott fehérrépa
2 szál karikára vágott sárgarépa
20 dl víz
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
1 fej kockára vágott hagyma
2 db hámozott, darabolt paradicsom
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.

3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.

4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.

Hideg rizspogácsa rákmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1416 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Hideg rizspogácsa rákmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
facebook