Angolnás rizottó



Elkészítés:
1. Az angolnát fazékba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a szárzellert és a sárgarépát. Felöntjük annyi sós vízzel, amennyi ellepi, és fél órát főzzük.
2. Leszűrjük, a levet és a hagymát félretesszük.
3. A hal bőrét lehúzzuk, húsát a gerincről lefejtjük és apróra vágjuk.
4. A vaj felét és az olajat lábosban megforrósítjuk és beletesszük a zúzott fokhagymát meg az apróra vágott petrezselymet. A lábosba szórjuk a rizst. 1-2 percig kevergetve pirítjuk.
5. Felöntjük 5 dl hallével, megsózzuk, és állandó keverés mellett 15-18 perc alatt megfőzzük. Ha szükséges, az elpárolgott nedvességet hallével pótoljuk.
6. A maradék vajon 2 percig sütjük a félretett, felszeletelt hagymát. Hozzáadjuk az angolnát, a lehéjazott, felaprított paradicsomot. 2 percig kevergetve pirítjuk.
7. Felöntjük 2,5 dl hallével, és 10 percig főzzük.
8. Belekeverjük a rizottóba és azonnal tálaljuk.