A pápa sült rizottója

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
A pápa sült rizottója
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg csirkemáj
40 dkg rizottórizs
4 evőkanál olívaolaj
4 dkg vaj
6 dkg reszelt parmezán sajt
1 fej hagyma
50 dkg paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vaj felét lábosban megforrósítjuk. Beletesszük a kockára vágott hagymát, és 3 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott csirkemájat, és körös-körül megpirítjuk.

3. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog.

4. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, sót, borsot, és kis lángon 15 percig pároljuk.

5. Beleszórjuk a rizst. Állandó keverés mellett apránként felöntjük a levessel, egyszerre kb. félpohárnyival. Minden egyén folyadék-hozzáadás után addig keverjük a rizst, amíg a levest magába nem szívja. A teljes puhulási idő 15-18 perc.

6. Amikor elkészült, belekeverjük a reszelt parmezán sajtot.

7. A maradék vajjal kikenünk egy 25 cm átmérőjű gyűrűformát. Belesimítjuk a májas-paradicsomos rizottót.

8. Előmelegített, 200 fokos sütőben 12-15 percig sütjük. Tálra borítjuk.

Ez a recept az Örök Városból, Rómából származik, de a név eredete nem ismert.

Marhahúsleves

Marhahúsleves
1 db hámozott burgonya
1 szál hámozott fehérrépa
2 szál hámozott sárgarépa
100 dkg marhacsont
100 dkg rostélyos
30 dl víz
1 fej hámozott hagyma
2 db paradicsom
igény szerint apró tészta vagy
igény szerint cérnametélt
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. A húst, a csontot és minden megtisztított hozzávalót fazékba teszünk. Felöntjük a vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.

2. A húsokat, a csontokat és a zöldségeket kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.

3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.

4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.

A pápa sült rizottója
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1301 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
A pápa sült rizottója
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
recepttár