Spárgás rizottó húsgombóccal

| , Húsgombócos rizottó receptek
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spárgás rizottó húsgombóccal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg rizottórizs
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
5 dkg vaj
4 levél friss zsálya
2 szál petrezselyem
1 dl tej
1 és ¼ dl száraz fehérbor
6 dkg reszelt parmezán sajt
7 dkg liszt
1 szelet szikkadt kenyér
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kenyeret tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk, tálba tesszük. Hozzáadjuk a darált sertéshúst. Apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük.

2. A húsmasszából diónyi darabokat kicsippentünk és gombóccá formálunk. Lisztbe hempergetjük, és forró vajon körös-körül megpirítjuk.

3. A serpenyőbe beletesszük a friss zsályaleveleket is, ezeket a sütés végén kidobjuk. A húsgombócokat itatósra szedjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

4. 3 evőkanál megforrósított olajon megpároljuk a felaprított vegyes zöldséget (sárgarépa, zöld spárga, cukkini, zöldpaprika). Sóval, borssal ízesítjük

5. A maradék olajon megpirítjuk a rizst. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog. Apránként felöntjük a levessel, egyszerre kb. félpohárnyival. Minden egyes folyadék-hozzáadás után addig keverjük a rizst, amíg a levest magába nem szívja. A teljes puhulási idő 15-18 perc.

6. A főzési idő vége előtt 5 perccel belekeverjük a zöldségeket és a húsgombócokat. Reszelt parmezán sajttal meghintve kínáljuk.

Zöldségerőleves

Zöldségerőleves
1 db cukkini
2 szál póréhagyma
1 kisebb kockára vágott zellergumó
1 db burgonya
1 szál karikára vágott fehérrépa
2 szál karikára vágott sárgarépa
20 dl víz
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
1 fej kockára vágott hagyma
2 db hámozott, darabolt paradicsom
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.

3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.

4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.

Spárgás rizottó húsgombóccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1769 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Spárgás rizottó húsgombóccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
könyvek