Padlizsánnal rakott rizottó

| Padlizsános rizottó receptek
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Padlizsánnal rakott rizottó
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg scamorza sajt
50 dkg paradicsom
2 nagyobb padlizsán
40 dkg rizottórizs
8 evőkanál olívaolaj
½ csokor petrezselyemzöld
15 levél friss bazsalikom
2 fej hagyma
2 evőkanál liszt
igény szerint olaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított padlizsánt hosszában felszeleteljük, besózzuk, 20 percig állni hagyjuk.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk az egyik fej karikára vágott hagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, 5 bazsalikomlevelet, az apróra vágott petrezselymet, sót, borsot. Kis lángon 20-25 perc alatt mártássűrűségűre főzzük.

3. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a másik fej kockára vágott hagymát.

4. Hozzáadjuk a rizst. 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Apránként felöntjük a levessel, egyszerre kb. félpohárnyival. Minden egyes folyadék-hozzáadás után addig keverjük a rizst, amíg a levest magába nem szívja. A teljes puhulási idő 15-18 perc. Sóval, borssal ízesítjük, és belekeverünk 5 dkg apróra vágott scamorza sajtot.

5. A padlizsánt megtöröljük, lisztbe forgatjuk, és forró olajban aranysárgára sütjük. Itatósra szedve a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

6. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat. Az aljára terítjük a padlizsán egyharmadát. Rásimítjuk a rizottó felét és leöntjük a paradicsommártás felével. Felszeletelt sajttal beborítjuk. Megszórjuk friss bazsalikomlevelekkel, majd megismételjük a rétegezést. A tetejére padlizsán, majd sajt kerüljön.

7. 15 percig sütjük.

Könnyen meghámozható a paradicsom, ha az alját vagy a tetejét keresztirányban bevágjuk, egy pillanatra forrásban lévő, majd hideg vízbe mártjuk. Ilyenkor a paradicsomot kicsit megnyomva szinte "kiugraszthatjuk" a héjából.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Zöldségerőleves

Zöldségerőleves
1 db cukkini
2 szál póréhagyma
1 kisebb kockára vágott zellergumó
1 db burgonya
1 szál karikára vágott fehérrépa
2 szál karikára vágott sárgarépa
20 dl víz
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
1 fej kockára vágott hagyma
2 db hámozott, darabolt paradicsom
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.

3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.

4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.

Padlizsánnal rakott rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2227 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Padlizsánnal rakott rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
szólj hozzá, értékelj