Kesernyés rizottó



Elkészítés:
1. Megforrósított olajon és a vaj felén üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott radicchiót, és kis lángon 3 percig pároljuk.
2. Hozzáadjuk a rizst. 1-2 percig kevergetve pirítjuk.
3. Állandó keverés mellett apránként felöntjük a levessel, egyszerre kb. félpohárnyival. Minden egyes folyadék-hozzáadás után addig keverjük a rizst, amíg a levest magába nem szívja. A teljes puhulási idő 15-18 perc. Sóval, borssal ízesítjük.
4. Belekeverjük a reszelt parmezán sajtot, majd a vajat is. Hagyjuk elolvadni.
Marhahúsleves

1. A húst, a csontot és minden megtisztított hozzávalót fazékba teszünk. Felöntjük a vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.
2. A húsokat, a csontokat és a zöldségeket kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.
3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.
4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.