Sáfrányos rizottó garnélarákkal

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Sáfrányos rizottó garnélarákkal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 db tisztított garnélarák
4 szál sáfrány
vagy
35 dkg rizottórizs
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 dkg vaj
1 és ¼ dl száraz fehérbor
1 fej hagyma
3 kisebb zsenge cukkini
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Serpenyőben, megforrósított olajon megpirítjuk a garnélarákot és a karikára vágott cukkinit (4-5 perc). Hozzáadjuk a cukkinivirágot, és további 2 percig pároljuk.

2. Lábosban, megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a rizst. 1-2 percig kevergetve pirítjuk.

3. Felöntjük a borral, majd ha ez elpárolgott, sóval, borssal, sáfránnyal vagy sáfrányos szeklicével ízesítjük. Állandó keverés mellett apránként felöntjük a levessel, egyszerre kb. félpohárnyival. Minden egyes folyadék-hozzáadás után addig keverjük a rizst, amíg a levest magába nem szívja. A teljes puhulási idő 15-18 perc.

4. Belekeverjük a serpenyő tartalmát, majd a vajat is.

Zöldségerőleves

Zöldségerőleves
1 db cukkini
2 szál póréhagyma
1 kisebb kockára vágott zellergumó
1 db burgonya
1 szál karikára vágott fehérrépa
2 szál karikára vágott sárgarépa
20 dl víz
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
1 fej kockára vágott hagyma
2 db hámozott, darabolt paradicsom
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.

3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.

4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.

Sáfrányos rizottó garnélarákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2367 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Sáfrányos rizottó garnélarákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
bevásárlólista