Gombás rizottó gyümölccsel



Elkészítés:
1. A kockára vágott hagymát 2 dkg megforrósított vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt csiperkegombát. Sóval, borssal ízesítjük.
2. A lábosba szórjuk a rizst. 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Állandó keverés mellett apránként felöntjük a levessel, egyszerre kb. félpohárnyival. Minden egyes folyadék-hozzáadás után addig keverjük a rizst, amíg a levest magába nem szívja. A teljes puhulási idő 15-18 perc.
3. A kivit meghámozzuk, az egyiket vékonyan felszeleteljük, a másikat villával szétnyomkodjuk. A kivipürét a rizottóba keverjük, majd belekeverjük a maradék vajat is.
4. Reszelt parmezán sajttal meghintve és a maradék kivivel díszítve tálaljuk.
Marhahúsleves

1. A húst, a csontot és minden megtisztított hozzávalót fazékba teszünk. Felöntjük a vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.
2. A húsokat, a csontokat és a zöldségeket kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.
3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.
4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.