Kolbász, kelbimbó és rizottó

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kolbász, kelbimbó és rizottó
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg hámozott paradicsom
40 dkg kelbimbó
40 dkg rizottórizs
1 ág friss zsálya
6 dkg vaj
2 és fél dl száraz fehérbor
1 evőkanál malátaecet
¼ dl brandy
1 és ¼ dl tejszín
5 dkg reszelt parmezán sajt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított kelbimbót egészben, sós vízben nem túl puhára főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, áttesszük egy serpenyőbe, és 2 dkg forró vajon kissé megpirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, a brandyvel és összeforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük.

2. A kolbász bőrét megszurkáljuk, majd malátaecettel és zsályaággal ízesített vízben 20 percig főzzük.

3. Serpenyőben vajat forrósítunk, és beletesszük a lecsöpögtetett hámozott paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük, felöntjük a saját levével, és fedő alatt 20 percig főzzük.

4. A maradék vajon 1 percig kevergetve pirítjuk a rizst. Felöntjük a borral, majd ha ez elpárolgott, állandó keverés mellett apránként felöntjük a levessel, egyszerre kb. félpohárnyival. Minden egyes folyadék-hozzáadás után addig keverjük a rizst, amíg a levest magába nem szívja. A teljes puhulási idő 15-18 perc.

5. A tányér közepére halmozzuk, frissen őrölt borssal megszórjuk. Köré helyezzük a kolbászt, a kelbimbót és leöntjük a paradicsommártással.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Kolbász, kelbimbó és rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2200 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Kolbász, kelbimbó és rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
szótár