Rizottó pestóval

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rizottó pestóval
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg pesto szósz
50 dkg paradicsom
40 dkg rizottórizs
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 és fél dl száraz fehérbor
6 dkg reszelt parmezán sajt
1 evőkanál paradicsompüré
10 dkg szárított paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 szál póréhagyma
ízlés szerint petrezselyem
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, majd lábosba tesszük. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a babért, a petrezselymet. Felöntjük a levessel, és kis lángon 15 percig főzzük.

2. Leszűrjük. A levesbe belekeverjük a paradicsompürét és a bort. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát és a zúzott fokhagymát.

3. A lábosba szórjuk a rizst. 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Állandó keverés mellett apránként felöntjük a levessel, egyszerre kb. félpohárnyival. A teljes puhulási idő 15-18 perc.

4. A főzési idő vége előtt 3 perccel belekeverjük a felaprított, napon szárított paradicsomot, majd a végén a pestót is. Reszelt parmezán sajttal meghintve kínáljuk.

A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Pesto

Pesto
2 dkg reszelt parmezán sajt
4 evőkanál fenyőmag
2 dkg kemény, reszelt juhsajt vagy
2 dkg reszelt pecorino sajt
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagyobb csokor friss, apróra vágott bazsalikom
ízlés szerint

1. A kissé felaprított friss bazsalikomleveleket robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a kétféle reszelt sajtot, a szétnyomott fokhagymát és a fenyőmagot. Sima krémmé keverjük.

2. Vékony sugárban csorgatjuk hozzá az olajat, állandó keverés mellett. Sóval ízesítjük.

3. Főtt tésztába keverve vagy burgonyagnocchira csöpögtetve fogyasztjuk.

Zöldségerőleves

Zöldségerőleves
1 db cukkini
2 szál póréhagyma
1 kisebb kockára vágott zellergumó
1 db burgonya
1 szál karikára vágott fehérrépa
2 szál karikára vágott sárgarépa
20 dl víz
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
1 fej kockára vágott hagyma
2 db hámozott, darabolt paradicsom
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.

3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.

4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.

Rizottó pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2089 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Rizottó pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
recepttár