Füstölt sajtos rizottó pisztáciával

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Füstölt sajtos rizottó pisztáciával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg pisztácia
40 dkg rizottórizs
10 dkg scamorza sajt
vagy
6 dkg vaj
7 és fél dl marhahúsleves
2 és fél dl száraz fehérbor
6 dkg reszelt parmezán sajt
2 fej sonkahagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megforrósított vaj felén üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.

2. A hőmérsékletet közepesre emeljük, és a lábosba szórjuk a rizst. 1-2 percig kevergetve pirítjuk, sóval, borssal ízesítjük.

3. Felöntjük a borral, majd ha ez elpárolgott, állandó keverés mellett apránként felöntjük a levessel, egyszerre kb. félpohárnyival. Minden egyes folyadék-hozzáadás után addig keverjük a rizst, amíg a levest magába nem szívja. A teljes puhulási idő 15-18 perc.

4. Darabokra vágott füstölt scamorza sajttal ízesítjük, belekeverjük a durvára vágott vagy egészben hagyott pisztáciát is. További 1 percig főzzük. Tálalás előtt reszelt parmezán sajttal megszórjuk.

Marhahúsleves

Marhahúsleves
1 db hámozott burgonya
1 szál hámozott fehérrépa
2 szál hámozott sárgarépa
100 dkg marhacsont
100 dkg rostélyos
30 dl víz
1 fej hámozott hagyma
2 db paradicsom
igény szerint apró tészta vagy
igény szerint cérnametélt
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. A húst, a csontot és minden megtisztított hozzávalót fazékba teszünk. Felöntjük a vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.

2. A húsokat, a csontokat és a zöldségeket kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.

3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.

4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.

Füstölt sajtos rizottó pisztáciával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1985 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Füstölt sajtos rizottó pisztáciával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
google+