Rizottó zöldpaprikával

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rizottó zöldpaprikával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg zöldpaprika
40 dkg rizottórizs
1 teáskanál morzsolt oregánó
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 dkg vaj
4 dkg reszelt parmezán sajt
2 és fél dl száraz fehérbor
1 fej hagyma
35 dkg paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított zöldpaprikát hosszában 4-6 darabra vágjuk és a héjával felfelé grillsütőbe tesszük. Feketedésig sütjük. A héjat lehúzzuk, a paprikát leöblítjük, és csíkokra vágjuk.

2. A vaj felét és az olajat lábosban megforrósítjuk. Beletesszük a kockára vágott hagyma felét, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a sült zöldpaprikát, sót, borsot oregánót. Fedő alatt megpároljuk.

3. A maradék, megforrósított vajon üvegesre pároljuk a maradék, kockára vágott hagymát. A lábosba szórjuk a rizst. 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Állandó keverés mellett apránként felöntjük a levessel, egyszerre kb. félpohárnyival. Minden egyes folyadék-hozzáadás után addig keverjük a rizst, amíg a levest magába nem szívja. A teljes puhulási idő 15-18 perc.

4. Az utolsó 5 percben belekeverjük a paradicsomos mártást. Reszelt parmezán sajttal meghintve kínáljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Marhahúsleves

Marhahúsleves
1 db hámozott burgonya
1 szál hámozott fehérrépa
2 szál hámozott sárgarépa
100 dkg marhacsont
100 dkg rostélyos
30 dl víz
1 fej hámozott hagyma
2 db paradicsom
igény szerint apró tészta vagy
igény szerint cérnametélt
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. A húst, a csontot és minden megtisztított hozzávalót fazékba teszünk. Felöntjük a vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.

2. A húsokat, a csontokat és a zöldségeket kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.

3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.

4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.

Rizottó zöldpaprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1880 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Rizottó zöldpaprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
könyvek