Grillezett fésűkagyló rizottóval

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Grillezett fésűkagyló rizottóval
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg rizottórizs
vagy
5 dkg vaj
10 dl halalaplé
1 db citrom leve és reszelt héja
6 evőkanál tejszín
1 kisebb szál póréhagyma
12 szelet baconszalonna
ízlés szerint friss bazsalikomlevél
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A fésűkagylókat kinyitjuk, a tömör kagylóhúst kivesszük, és tálba tesszük. Meghintjük a csíkokra vágott friss bazsalikomlevelekkel és a reszelt citromhéjjal.

2. A vaj felét lábosban megforrósítjuk. Beletesszük a csíkokra vágott baconszalonnát és pár percig pirítjuk. Hozzákeverjük a vékonyan felszeletelt póréhagymát, és üvegesre pároljuk.

3. A hőmérsékletet közepesre emeljük, és a lábosba szórjuk a rizst. 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a borral, majd ha ez elpárolgott, állandó keverés mellett apránként felöntjük a levessel, egyszerre kb. félpohárnyival. A teljes puhulási idő 15-18 perc. Sóval, borssal ízesítjük.

4. A fésűkagylót mindkét oldalon 2-2 percig grillezzük, majd sóval és citromlével ízesítjük.

5. A rizottóba tálalás előtt belekeverjük a tejszínt és a maradék vajat.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Halalaplé

Halalaplé
50 dkg halaprólék
6 szem bors
1.2 dl száraz száraz fehérbor
20 dl víz
1 szelet citrom
1 fej darabolt hagyma
1 db paradicsom
1 szál darabolt szárzeller
1 szál darabolt sárgarépa
ízlés szerint

1. A megtisztított hagymát, sárgarépát és szárzellert feldaraboljuk, és lábosba tesszük.

2. Hozzáadjuk a halnyesedéket, a paradicsomot, a vastag citromszeletet, a petrezselyemcsokrot. Felöntjük a vízzel és a borral. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. Felforraljuk, majd kis lángon 40-50 percig főzzük. A keletkező szürke habot szűrőkanállal leszedjük.

3. A levest leszűrjük és halalaplének használjuk.

Grillezett fésűkagyló rizottóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1815 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Grillezett fésűkagyló rizottóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
pinterest