Csirkemell borssal és petrezselymes vajjal

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkemell borssal és petrezselymes vajjal
Eljárások: formázás, hűtés, sütés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 kiskanál durva szemcséjű bors
4 db filézett csirkemell
1 evőkanál petrezselyemzöld
3 evőkanál vaj
2 kiskanál durva szemcséjű koriander
2 kiskanál olaj
1 kiskanál citromlé
½ kiskanál marhahúsleves
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A petrezselymes vajat (2 evőkanál) a tálalás előtt legalább 60 perccel el kell készíteni,és addig hűteni. Kis tálban hagyjuk megpuhulni, majd hozzáadjuk a többi alkotóelemet (petrezselyem, citromlé, húsleves, só), és kikavarjuk.

2. Egy alumíniumfólia lapot félbehajtunk, majd szétnyitjuk és a behajtás vonalára rátesszük a vajat. Visszahajtva a fóliát, széleit összeillesztjük és egyik kezünkkel lefogjuk, a másik kezünkkel középre tologatva a vajat hurkaformára alakítjuk,a fóliát összecsavarjuk, egyenletes hengerré sodorjuk és egyik végét szorosan megcsavarjuk. A vajhengert a légbuborékok eltávozása céljából megnyomogatjuk,majd a másik végét is becsavarjuk, tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

3. Tálalás előtt kis golyókat formálunk belőle, vagy karikákra vágjuk.

4. A csirkemellet lebőrözzük, majd enyhén meghintjük borssal és korianderrel. Egy nagyobb serpenyőben felmelegítjük az olajat és felolvasztjuk a vajat, belerakjuk a csirkemellet és kis lángon sütjük. Az adagokat tálra tesszük. A tetejére petrezselymes vajgolyókat rakunk és tálaljuk.

A receptben szereplő petrezselymes vajat előre is elkészíthetjük, de helyettesíthetjük reszelt parmezán és petrezselyem keverékével, amelyet a sütés vége felé teszünk a húsra. Paradicsommal díszített makarónirétegre helyezve tálaljuk.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Csirkemell borssal és petrezselymes vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1590 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főzzünk valami jót! , ,
Főzzünk valami jót!
(Tormont International, 1994)

A "Főzzünk valami jót!" újító jellegű szakácskönyv, amelynek kidolgozásakor a szerzők elsősorban a hétköznapi étrendet tartották szem előtt. Ez a szakácskönyv megkönnyíti az ízletes és tápláló ételek tervezését és... bővebben...
Csirkemell borssal és petrezselymes vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főzzünk valami jót! , ,
Főzzünk valami jót!
(Tormont International, 1994)

A "Főzzünk valami jót!" újító jellegű szakácskönyv, amelynek kidolgozásakor a szerzők elsősorban a hétköznapi étrendet tartották szem előtt. Ez a szakácskönyv megkönnyíti az ízletes és tápláló ételek tervezését és... bővebben...
ételfotó