Sütőtökös rizottó királyrákkal



Elkészítés:
1. A vaj felét vastag falú lábosban megforrósítjuk. Beletesszük a kockára vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
2. Hozzáadjuk a kockára vágott sütőtököt, és kis lángon majdnem puhára pároljuk. A hőmérsékletet közepesre emeljük, és a lábosba szórjuk a rizst. 1-2 percig kevergetve pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a feldarabolt rákot. Felöntjük a borral, majd ha ez elpárolgott, állandó keverés mellett apránként felöntjük a levessel, egyszerre kb. félpohárnyival.
4. Minden egyes folyadék-hozzáadás után addig keverjük a rizst, amíg a levest magába nem szívja. A teljes puhulási idő 15-18 perc. Sóval, borssal ízesítjük.
5. Tálalás előtt belekeverjük a maradék vajat. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk.
Zöldségerőleves

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.
2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.
3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.
4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.