Tofu zöldségcurryvel



Elkészítés:
1. A sütéshez bő olajat hevítünk, több adagban óvatosan beleengedjük a tofut, és adagonként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kiszedjük, és papírtörlőn lecsepegtetjük.
2. Wokban felforrósítjuk a másik olajat. A chilit, a fokhagymát és az újhagymát 2-3 percig keverve pirítjuk benne. Hozzáadjuk a cukkinit, az uborkát, a kaliforniai paprikát, a brokkolit meg a zöldbabot, és még 2-3 percig kevergetve pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a zöldborsót, a zöldségalaplét, a kókuszkrémet, a szójaszószt és a cukrot. Lefedjük, 2-3 percig forraljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a kókuszkrém elolvad.
4. A felkockázott tofut belekeverjük, és a friss petrezselyemmel megszórva azonnal tálaljuk.
Zöldségalaplé

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.
2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.