Tofu zöldségcurryvel

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tofu zöldségcurryvel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg kemény tofu
½ db hámozott, szeletelt uborka
1 db kimagozott, csíkokra vágott zöld húsú kaliforniai paprika
1 kisebb rózsáira bontott brokkoli
5 dkg ceruzabab
5 dkg felolvasztott mirelit zöldborsó
1 evőkanál chiliolaj
2 db friss, szeletelt zöld chilipaprika
2 gerezd zúzott fokhagyma
6 szál karikára vágott újhagyma
2 db csíkokra vágott cukkini
5 dkg darabolt kókuszkrém
2 evőkanál thai szójaszósz
1 teáskanál világosbarna cukor
4 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
2 evőkanál olaj
vagy
2 evőkanál földimogyoró-olaj
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A sütéshez bő olajat hevítünk, több adagban óvatosan beleengedjük a tofut, és adagonként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kiszedjük, és papírtörlőn lecsepegtetjük.

2. Wokban felforrósítjuk a másik olajat. A chilit, a fokhagymát és az újhagymát 2-3 percig keverve pirítjuk benne. Hozzáadjuk a cukkinit, az uborkát, a kaliforniai paprikát, a brokkolit meg a zöldbabot, és még 2-3 percig kevergetve pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a zöldborsót, a zöldségalaplét, a kókuszkrémet, a szójaszószt és a cukrot. Lefedjük, 2-3 percig forraljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a kókuszkrém elolvad.

4. A felkockázott tofut belekeverjük, és a friss petrezselyemmel megszórva azonnal tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Tofu zöldségcurryvel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1356 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
Tofu zöldségcurryvel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
bevásárlólista