Töltött padlizsán



Elkészítés:
1. A padlizsánt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 200 °C-on 8-10 percig sütjük, amíg kissé megpuhul. Félbevágjuk, a húsát óvatosan kikanalazzuk, a héjat félretesszük.
2. Wokban vagy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A mogyoróhagymát, a fokhagymát és a chilit 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinit és a padlizsán húsát. Beletesszük a kókuszkrémet, a bazsalikomot, a koriandert és a szójaszószt, 3-4 percig forraljuk.
3. A keveréket szétosztjuk a padlizsánhéjakba. Visszatesszük a sütőbe további 5-10 percre, amíg átforrósodik. Azonnal tálaljuk az újhagymával kevert rizzsel és az édes chiliszósszal.