Ananászcurry garnélával

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ananászcurry garnélával
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ db friss ananász
35 dkg nyers óriás garnéla
2 evőkanál thai piros currypaszta
2 evőkanál halszósz
2 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál apróra vágott koriander
A tálaláshoz:
igény szerint főtt jázminrizs

Elkészítés:

1. Az ananászt meghámozzuk, húsát kockákra vágjuk. A kókuszkrémet, az ananászt, a currykrémet, a halszószt meg a cukrot wokba vagy lábosba tesszük, és kis lángon melegítjük, míg majdnem forrni kezd.

2. A garnélát kivesszük a páncéljából, a hátát hosszában bemetsszük, és a szürkésfekete bélcsatornát eltávolítjuk, a fejét levágjuk. Az apróra vágott korianderrel együtt a wokba tesszük, és 3 percig főzzük, amíg a garnéla megfő - akkor van készen, ha színe élénk rózsaszínűvé válik.

3. A garnélát a párolt jázminrizzsel tálaljuk.

Ha az ananász bóbitájából könnyűszerrel ki tudunk húzni egy levelet, akkor biztosan érett. Ha túl érett, akkor barna színű, puha és könnyen benyomható. Vásárláskor nyugodtan próbáljunk meg kihúzni egy levelet.
Ananászcurry garnélával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1332 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
Ananászcurry garnélával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
ételfotó