Pirított kalmár csípős feketebab-mártással

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető drága
Pirított kalmár csípős feketebab-mártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg tisztított kalmár
3 evőkanál feketebabszósz
1 kisebb friss, apróra vágott piros thai chilipaprika
2 szál apróra vágott újhagyma
10 dkg zsenge cukorborsóhüvely
1 fej pak choi
1 evőkanál thai halszósz
1 evőkanál sötét szójaszósz
1 teáskanál barna cukor
1 teáskanál kukoricakeményítő
1 evőkanál víz
1 evőkanál kukoricaolaj
1 teáskanál szezámolaj
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 teáskanál friss, reszelt gyömbér
1 evőkanál száraz sherry
vagy
1 evőkanál rizsbor

Elkészítés:

1. A kalmártesteket hosszában negyedekre vágjuk. Kis, éles kés hegyével rombuszmintát vágunk a húsra, anélkül, hogy átvágnánk. Papírtörlővel szárazra itatjuk.

2. A paprikát hosszú, vékony csíkokra szeljük. A borsóhüvelyt ferdén félbevágjuk. A pak choit csíkokra vágjuk.

3. Egy tálban elkeverjük a feketebab-mártást, a halszószt, a rizsbort, a szójaszószt meg a cukrot. A keményítőt simára keverjük a vízzel, és a mártáshoz keverjük. Felhasználásig félretesszük.

4. Előmelegített wokban felforrósítjuk a kétféle olajat. Hozzáadjuk a chilit, a fokhagymát, a gyömbért meg az újhagymát, és keverve sütjük 1 percig. Beletesszük a paprikaszeleteket is, és még 2 percig keverve pirítjuk.

5. Hozzáadjuk a kalmárt, és nagy lángon még 1 percig keverve pirítjuk. Beletesszük a borsóhüvelyt a pak choival, és még 1 percig sütjük, amíg a levelek összeesnek.

6. Hozzáadjuk a mártást is, és folyamatosan keverve főzzük 2 percig, amíg a mártás besűrűsödik és kitisztul. Azonnal tálaljuk.

Pirított kalmár csípős feketebab-mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1382 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
Pirított kalmár csípős feketebab-mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
tippek, fortélyok