Chilis-ananászos salsa

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Chilis-ananászos salsa
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb friss, finomra vágott chilipaprika
1 teáskanál borecet
vagy
1 teáskanál citromlé
1 csésze konzerv, apróra vágott ananász
vagy
1 csésze friss, apróra vágott ananász
1 evőkanál friss, apróra vágott mentalevél
1 evőkanál friss, apróra vágott metélőhagyma
1 teáskanál barna cukor

Elkészítés:

1. Az apróra vágott, friss vagy konzervananászt nagy tálban összekeverjük a felaprított, friss mentalevéllel, a friss snidlinggel, a citromlével vagy borecettel, a teáskanál barna cukorral és a friss, finomra vágott chilipaprikával.

2. A keveréket lefedve 15-20 percre behűtjük, és currykhez kínáljuk.

Ha az ananász bóbitájából könnyűszerrel ki tudunk húzni egy levelet, akkor biztosan érett. Ha túl érett, akkor barna színű, puha és könnyen benyomható. Vásárláskor nyugodtan próbáljunk meg kihúzni egy levelet.
Az ananász felülete nem barnul meg, ha vágási felülettel lefelé, cukorral meghintett tányérra tesszük. Így tároljuk a hűtőben is.
Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Chilis-ananászos salsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1684 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
(Vince Kiadó, 2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is,... bővebben...
Chilis-ananászos salsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
(Vince Kiadó, 2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is,... bővebben...
tippek, fortélyok