Chilis-ananászos salsa
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 adag
vagy
vagy
Elkészítés:
1. Az apróra vágott, friss vagy konzervananászt nagy tálban összekeverjük a felaprított, friss mentalevéllel, a friss snidlinggel, a citromlével vagy borecettel, a teáskanál barna cukorral és a friss, finomra vágott chilipaprikával.
2. A keveréket lefedve 15-20 percre behűtjük, és currykhez kínáljuk.
Ha az ananász bóbitájából könnyűszerrel ki tudunk húzni egy levelet, akkor biztosan érett. Ha túl érett, akkor barna színű, puha és könnyen benyomható. Vásárláskor nyugodtan próbáljunk meg kihúzni egy levelet.
Az ananász felülete nem barnul meg, ha vágási felülettel lefelé, cukorral meghintett tányérra tesszük. Így tároljuk a hűtőben is.
Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.