Paratha

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paratha
Adag: 9 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
31 és fél dkg attaliszt
3 ⅔ dkg ghee
1 csipet
1 ¾ dl hideg víz
A munkafelületre:
igény szerint liszt
A sütéshez:
igény szerint olaj
igény szerint ghee
A tészta kenéséhez:
igény szerint olaj
vagy
igény szerint olvasztott ghee

Elkészítés:

1. Az attalisztet és a sót nagy tálba helyezzük, majd belemorzsoljuk a ghee-t. A morzsolt tészta közepébe mélyedést készítünk, és apránként hozzátöltjük a hideg vizet, és kemény tésztává gyúrjuk.

2. Lisztezett deszkára tesszük, és addig gyúrjuk, míg teljesen sima lesz. Fóliába csomagoljuk, és 40 percig pihentetjük, majd 10 részre osztjuk.

3. A tésztát lisztezett deszkán kb. 13 cm átmérőjű körökké nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott ghee-vel vagy az olajjal. A korongokat a közepükig bevágjuk, és kúp alakúra sodorjuk, majd a kúpot a tetejétől indulva egészen az aljáig lenyomogatjuk. Ezután újra 13 cm-es körré nyújtjuk a tésztát.

4. A parathákat egyenként, forró olajban vagy ghee-ben kisütjük, amíg lángosszerűen fel nem puffad. Konyhai papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.

Paratha
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2337 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
(Vince Kiadó, 2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is,... bővebben...
Paratha
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
(Vince Kiadó, 2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is,... bővebben...
google+

Kapcsolódó receptek (attaliszt, ghee összetevők alapján)