Paratha

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paratha
Adag: 10 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg attaliszt
4 dkg ghee
1 csipet
2 dl hideg víz
A munkafelületre:
igény szerint liszt
A sütéshez:
igény szerint olaj
igény szerint ghee
A tészta kenéséhez:
igény szerint olaj
vagy
igény szerint olvasztott ghee

Elkészítés:

1. Az attalisztet és a sót nagy tálba helyezzük, majd belemorzsoljuk a ghee-t. A morzsolt tészta közepébe mélyedést készítünk, és apránként hozzátöltjük a hideg vizet, és kemény tésztává gyúrjuk.

2. Lisztezett deszkára tesszük, és addig gyúrjuk, míg teljesen sima lesz. Fóliába csomagoljuk, és 40 percig pihentetjük, majd 10 részre osztjuk.

3. A tésztát lisztezett deszkán kb. 13 cm átmérőjű körökké nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott ghee-vel vagy az olajjal. A korongokat a közepükig bevágjuk, és kúp alakúra sodorjuk, majd a kúpot a tetejétől indulva egészen az aljáig lenyomogatjuk. Ezután újra 13 cm-es körré nyújtjuk a tésztát.

4. A parathákat egyenként, forró olajban vagy ghee-ben kisütjük, amíg lángosszerűen fel nem puffad. Konyhai papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.

Paratha
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1884 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
(Vince Kiadó, 2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is,... bővebben...
Paratha
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
(Vince Kiadó, 2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is,... bővebben...
ételfotó

Kapcsolódó receptek (attaliszt, ghee összetevők alapján)