Paratha



Elkészítés:
1. Az attalisztet és a sót nagy tálba helyezzük, majd belemorzsoljuk a ghee-t. A morzsolt tészta közepébe mélyedést készítünk, és apránként hozzátöltjük a hideg vizet, és kemény tésztává gyúrjuk.
2. Lisztezett deszkára tesszük, és addig gyúrjuk, míg teljesen sima lesz. Fóliába csomagoljuk, és 40 percig pihentetjük, majd 10 részre osztjuk.
3. A tésztát lisztezett deszkán kb. 13 cm átmérőjű körökké nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott ghee-vel vagy az olajjal. A korongokat a közepükig bevágjuk, és kúp alakúra sodorjuk, majd a kúpot a tetejétől indulva egészen az aljáig lenyomogatjuk. Ezután újra 13 cm-es körré nyújtjuk a tésztát.
4. A parathákat egyenként, forró olajban vagy ghee-ben kisütjük, amíg lángosszerűen fel nem puffad. Konyhai papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.