Chapati

Csapati

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Chapati
Adag: 14 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg attaliszt
1 csipet
2 és fél dl víz

Elkészítés:

1. A lisztet és egy csipet sót nagy tálba teszünk, közepébe mélyedést készítünk. Apránként hozzáadjuk a vizet, ezzel kemény tésztává gyúrjuk.

2. Enyhén lisztezett deszkára helyezzük, és jól kidolgozzuk. A tésztát fóliával lefedjük, és 50 percig pihentetjük, majd 14 részre osztjuk. Az egyes darabokat kb. 14 cm-es körré nyújtjuk.

3. A felforrósított serpenyőt kikenjük egy kevés olvasztott ghee-vel vagy olajjal. A chapatikat közepes tűzön sütjük. Mindkét oldalát pirosra sütjük, amíg a tészta felhólyagosodik.

Chapati
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1474 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
(Vince Kiadó, 2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is,... bővebben...
Chapati
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
(Vince Kiadó, 2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is,... bővebben...
twitter

Kapcsolódó receptek (attaliszt összetevők alapján)