Chapati

Csapati

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Chapati
Adag: 14 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg attaliszt
1 csipet
2 és fél dl víz

Elkészítés:

1. A lisztet és egy csipet sót nagy tálba teszünk, közepébe mélyedést készítünk. Apránként hozzáadjuk a vizet, ezzel kemény tésztává gyúrjuk.

2. Enyhén lisztezett deszkára helyezzük, és jól kidolgozzuk. A tésztát fóliával lefedjük, és 50 percig pihentetjük, majd 14 részre osztjuk. Az egyes darabokat kb. 14 cm-es körré nyújtjuk.

3. A felforrósított serpenyőt kikenjük egy kevés olvasztott ghee-vel vagy olajjal. A chapatikat közepes tűzön sütjük. Mindkét oldalát pirosra sütjük, amíg a tészta felhólyagosodik.

Chapati
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1327 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
(Vince Kiadó, 2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is,... bővebben...
Chapati
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
(Vince Kiadó, 2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is,... bővebben...
recept beküldése

Kapcsolódó receptek (attaliszt összetevők alapján)