Spenótos paratha

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 70 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spenótos paratha
Adag: 20 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg liszt
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál
2 és fél dl meleg víz
6 dkg ghee
A munkafelületre:
igény szerint liszt
A sütéshez:
igény szerint olaj
igény szerint ghee
A tészta kenéséhez:
kevés olaj
vagy
kevés ghee

Elkészítés:

1. A sima lisztet nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, az őrölt római köményt és 1 teáskanál sót. A liszt közepébe mélyedést készítünk, ebbe belenyomjuk a felengedett, mélyhűtött spenót levét. Beletesszük a spenótot is, hozzákeverjük a ghee-t és a meleg vizet. Puha tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán simára dolgozzuk, fóliával lefedjük, és 60 percet pihentetjük.

2. A tésztát 20 részre osztjuk, és mindegyikből 12 cm átmérőjű korongot nyújtunk. Ezután megkenjük kevés olvasztott ghee-vel vagy az olajjal, és mindegyiket bevágjuk a közepéig. Kúp alakban feltekerjük, és a csúcstól lefelé haladva összenyomjuk egészen az aljáig. Ekkor újra 12 cm-es körré nyújtjuk ki a tésztát.

3. Az olajat vagy a ghee-t serpenyőben felforrósítjuk, és a köröket egyenként megsütjük - mindkét oldalát addig pirítjuk, amíg hólyagossá válik. Konyhai törlőpapírra szedjük.

Spenótos paratha
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1236 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
(Vince Kiadó, 2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is,... bővebben...
Spenótos paratha
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
(Vince Kiadó, 2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is,... bővebben...
facebook