Spenótos paratha



Elkészítés:
1. A sima lisztet nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, az őrölt római köményt és 1 teáskanál sót. A liszt közepébe mélyedést készítünk, ebbe belenyomjuk a felengedett, mélyhűtött spenót levét. Beletesszük a spenótot is, hozzákeverjük a ghee-t és a meleg vizet. Puha tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán simára dolgozzuk, fóliával lefedjük, és 60 percet pihentetjük.
2. A tésztát 20 részre osztjuk, és mindegyikből 12 cm átmérőjű korongot nyújtunk. Ezután megkenjük kevés olvasztott ghee-vel vagy az olajjal, és mindegyiket bevágjuk a közepéig. Kúp alakban feltekerjük, és a csúcstól lefelé haladva összenyomjuk egészen az aljáig. Ekkor újra 12 cm-es körré nyújtjuk ki a tésztát.
3. Az olajat vagy a ghee-t serpenyőben felforrósítjuk, és a köröket egyenként megsütjük - mindkét oldalát addig pirítjuk, amíg hólyagossá válik. Konyhai törlőpapírra szedjük.