Hagymás bárányhús

Do Piaz, Dopiaza

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hagymás bárányhús
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg kockára vágott báránycomb
6 fej apróra vágott hagyma
1 evőkanál zúzott fokhagyma
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
2 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál őrölt chilipaprika
3 teáskanál őrölt római kömény
2 evőkanál őrölt koriander
1 evőkanál
2 evőkanál olaj
vagy
2 evőkanál ghee

Elkészítés:

1. A felaprított hagyma felét turmixgépben a zúzott fokhagymával, gyömbérrel, pirospaprikával, chilivel, római köménnyel, korianderrel és sóval finom péppé keverjük, és hozzáadjuk a joghurtot.

2. Az olajat nagy lábosban felforrósítjuk, és a maradék 3 felaprított hagymafejet nagy tűzön puhára pároljuk. Hozzáadjuk a joghurtos fűszerkeveréket, és erős tűzön további 1 percig keverjük. Beletesszük a bárányhúskockákat, és jól átpirítjuk. Fedő alatt, kardamomhüvelyekkel ízesítve legalább 60 percet főzzük, amíg a bárányhús egészen megpuhul.

Ez az étel elsősorban arról híres, hogy elkészítéséhez nagyon sok hagyma kell - a hagyományos curryk hagymamennyiségénél jóval több. Sokkal ízletesebb lesz, ha 1-2 napra előre készítjük, és hűtőszekrényben, zárt tárolóedényben tároljuk.
Hagymás bárányhús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 671 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
(Vince Kiadó, 2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is,... bővebben...
Hagymás bárányhús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
(Vince Kiadó, 2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is,... bővebben...
lexikon