Sárgabarackos csirke rizzsel

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sárgabarackos csirke rizzsel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg basmati rizs
4 db csirkecomb
1 teáskanál őrölt fahéj
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 és fél dl víz
1 fej hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkecombot kicsontozzuk.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a húst, és 5 percig kevergetve pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a feldarabolt aszalt sárgabarackot, az aranymazsolát. Sóval, borssal, fahéjjal ízesítjük. Annyi meleg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Felforraljuk, majd kis lángon 10-15 percig főzzük.

4. Közben a rizst a szokásos módon megpároljuk.

5. Kivajazunk egy tűzálló tálat, belesimítjuk a rizs felét. Ráhalmozzuk a gyümölcsös csirkét a levével együtt. Beborítjuk a maradék rizzsel.

6. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

Sárgabarackos csirke rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1670 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Sárgabarackos csirke rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
recept beküldése