Töltött szőlőlevél

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött szőlőlevél
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 db friss szőlőlevél
vagy
20 db konzerv szőlőlevél
½ csokor kapor
2 és fél dl víz
1 evőkanál citromlé
5 dkg hámozott pisztácia
2 fej hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rizst tálba tesszük, felöntjük forró vízzel, és 30 percig áztatjuk. Leszűrjük, félretesszük.

2. Ha friss szőlőlevelet használunk, forrásban lévő, sós vízben 3 percig főzzük. Ha konzerv szőlőlevelet használunk, 1 órára hideg vízbe áztatjuk. Leszűrjük, megtöröljük.

3. 4 evőkanál megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a rizst, és lefedve 5 percig pároljuk.

4. Hozzáadjuk a durvára vágott sós pisztáciát, az apróra vágott kaprot, kevés sót, sok borsot. További 5 percig pároljuk, ügyelve arra, nehogy a rizs leragadjon.

5. A szőlőlevelet a fényes oldalával lefelé deszkára kiterítjük. Közepére halmozunk 1-1 kanál tölteléket, majd feltekerjük. Oldalt is behajtjuk.

6. A töltött szőlőleveleket a hajtott széllel lefelé nagy lábosba tesszük. Felöntjük a maradék olajjal és a citromlével ízesített vízzel. A tetejére helyezünk egy nagy tányért, amely kissé lenyomtatja a töltött szőlőleveleket.

7. Közepes lángon 50-60 percig főzzük. Hidegen is, melegen is fogyasztják.

Töltött szőlőlevél
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5960 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Töltött szőlőlevél
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
most van szezonja