Töltött paradicsom

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött paradicsom
Adag: 4-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db nagy szemű paradicsom
20 dl víz
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor friss menta
½ csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsom tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk, tálba tesszük. A vágott felével lefelé tálcára tesszük, hogy lecsöpögjön.

2. 4 evőkanál megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsomvelőt, a sót és a borsot. 10 percig pároljuk.

3. A rizst sós vízben majdnem puhára főzzük (10 perc). Belekeverjük a hagymás paradicsommártásba, hozzáadjuk a durvára vágott sós földimogyorót, az apróra vágott petrezselymet és mentalevelet, és 1 evőkanál olajat is. Ezzel a keverékkel töltjük meg a paradicsomot.

4. A töltött paradicsomot kiolajozott tűzálló tálba tesszük, majd ráhelyezzük a félretett „kalapokat". A maradék olajjal meglocsoljuk. A tálat alufóliával befedjük.

5. Előmelegített, 190 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

Töltött paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1431 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Töltött paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
twitter