Kalmárrizs

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kalmárrizs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg kalmár
20 dl víz
1 evőkanál ras el hanout
1 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál ras el hanout
1 teáskanál őrölt római kömény
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor petrezselyem
2 evőkanál paradicsompüré
4 db paradicsom
3 gerezd fokhagyma
2 fej kockára vágott hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kalmár csápjait levágjuk, a törzsét felszeleteljük. Olajon üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kalmárgyűrűt és a csápokat. 5-7 percig főzzük.

2. Megszórjuk az arab fűszerkeverékkel, pirospaprikával, őrölt római köménnyel. Belekeverjük a paradicsompürét, a babért, az apróra vágott petrezselymet, sót, borsot. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, és kis lángon kb. 30 percig főzzük.

3. Közben a rizst sós-sáfrányos vízben megfőzzük (13-15 perc).

4. A kalmárragut a tál közepére halmozzuk, és köré rendezzük a sáfrányos rizst.

Kalmárrizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1324 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Kalmárrizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
van itthon