Rizs a tenger gyümölcseivel

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Rizs a tenger gyümölcseivel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg páncéljában garnélarák
150 dkg héjas kagyló
40 dkg kalamári
½ csokor petrezselyem
3 dkg vaj
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
15 dl halalaplé
4 evőkanál száraz fehérbor
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
6 nagy paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megmosott héjas kagylót lábosba tesszük, kevés vízzel felöntjük, és nagy lángon addig főzzük, amíg a héj ki nem nyílik. Amelyik nem nyílt ki, kidobjuk.

2. A garnélarákot megtisztítjuk, páncélját a halalaplé főzéséhez használjuk fel.

3. A kalmár csápjait levágjuk, a törzsét felszeleteljük.

4. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felkarikázott chilit. Hozzáadjuk a kalmárgyűrűt és a csápokat (bébipolipnak is hívják). 5-7 percig főzzük.

5. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és kis lángon pároljuk.

6. Megforrósított olajon fehéredésig pirítjuk a rizst, majd áttesszük a másik serpenyőbe. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog. Felöntjük annyi halalaplével, amennyi bőven ellepi. Fedő alatt megpároljuk (10-15 perc).

7. Belekeverjük a garnélarákot, és 2 percig pároljuk. Belekeverjük a főtt kagylót (ízlés szerint néhány kagylót meghagyunk díszítésnek). Kis lángon összemelegítjük, majd belekeverjük a vajat. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Halalaplé

Halalaplé
50 dkg halaprólék
6 szem bors
1.2 dl száraz száraz fehérbor
20 dl víz
1 szelet citrom
1 fej darabolt hagyma
1 db paradicsom
1 szál darabolt szárzeller
1 szál darabolt sárgarépa
ízlés szerint

1. A megtisztított hagymát, sárgarépát és szárzellert feldaraboljuk, és lábosba tesszük.

2. Hozzáadjuk a halnyesedéket, a paradicsomot, a vastag citromszeletet, a petrezselyemcsokrot. Felöntjük a vízzel és a borral. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. Felforraljuk, majd kis lángon 40-50 percig főzzük. A keletkező szürke habot szűrőkanállal leszedjük.

3. A levest leszűrjük és halalaplének használjuk.

Rizs a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1446 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Rizs a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
könyvek