Közel-keleti piláf

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Közel-keleti piláf
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg mandula
12 dkg datolya
40 dkg basmati rizs
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt kurkuma
6 szem bors
1 teáskanál kardamom
1 teáskanál
8 dkg vaj
2 fej hagyma

Elkészítés:

1. A rizst folyó vízben megmossuk, majd egy órára hideg vízbe áztatjuk.

2. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kissé széttört szemes borsot és kardamom magot, a babért, a kurkumát és a római köményt. 1 percig kevergetve pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett rizst, megsózzuk, és 3 percig kevergetve pirítjuk. Apránként felöntjük a levessel, állandó keverés mellett felforraljuk, majd kis lángon 8-10 percig főzzük.

4. Lefedjük, és kis lángon 10-15 percig pároljuk. Belekeverjük a felaprított datolyát, aszalt sárgabarackot és a kisebb darabokra vágott mandulát. További 2-3 percig pároljuk.

Tyúkhúsleves

Kép nélkül
1 db 200 dkg-os tyúk vagy
1 db 200 dkg-os egész csirke
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 db burgonya
1 szál fehérrépa
2 szál sárgarépa
igény szerint cérnametélt vagy
igény szerint apró tészta
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. Minden megtisztított hozzávalót és az egész csirkét fazékba tesszük. Felöntjük vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.

2. A húsokat, csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.

3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.

4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.

Közel-keleti piláf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1740 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Közel-keleti piláf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
hírlevél