Citromos rizs csirkével



Elkészítés:
1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott zöldhagymát.
2. Hozzáadjuk a csíkokra vágott, besózott csirkemell filét és körös-körül megpirítjuk. Őrölt római köménnyel és korianderrel ízesítjük.
3. Megszórjuk a rizzsel, felöntjük a levessel, belekeverjük a fahéj rudat, a citromlevet és a vékony csíkokra vágott citromhéjat. Felforraljuk, majd kis lángon, lefedve, kb. 15 percig főzzük. Frissen őrölt borssal meghintve kínáljuk.
Tyúkhúsleves

1. Minden megtisztított hozzávalót és az egész csirkét fazékba tesszük. Felöntjük vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.
2. A húsokat, csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.
3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.
4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.