Diós-kapris rizs sütve

| , Sajtos sült rizs receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Diós-kapris rizs sütve
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál sós lében eltett kapribogyó
25 szem dióbél
35 dkg rizottórizs
vagy
20 dl víz
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
12 dkg tehéntúró
vagy
12 dkg ricotta sajt
ízlés szerint morzsolt oregánó
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kapribogyót hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, tálba tesszük.

2. A rizst sós vízben megfőzzük (13-15 perc) és leszűrjük.

3. Belekeverjük a szétmorzsolt ricottát vagy tehéntúrót, a lecsöpögtetett, kockára vágott mozzarellát, a csíkokra vágott sonkát és a durvára vágott dió felét. Sóval, borssal, morzsolt oregánóval ízesítjük.

4. Az egészet áttesszük egy tűzálló tálba és megszórjuk a kapribogyóval meg a maradék, durvára vágott dióval.

5. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.

Diós-kapris rizs sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1247 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Diós-kapris rizs sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
szólj hozzá, értékelj