Rizs csirkemájjal és szardellával

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg csirkemáj
20 dl víz
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 db citrom
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rizst sós vízben megfőzzük (13-15 perc), leszűrjük.

2. A megtisztított csirkemájat kisebb darabokra vágjuk, citromlével meglocsoljuk és félretesszük.

3. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a szardellafilét, és villával szétnyomkodjuk. Beletesszük a májat, és 3-4 percig sütjük.

4. Kivajazunk egy tűzálló tálat. Belesimítjuk a lecsöpögtetett rizst. Ráhalmozzuk a májat.

5. Előmelegített, 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.

Rizs csirkemájjal és szardellával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1703 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Rizs csirkemájjal és szardellával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
twitter