Fűszeres kókuszos rizs

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres kókuszos rizs
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 levél curry
2 és fél dl kókusztej
1 evőkanál kókuszreszelék
15 dkg héjas földimogyoró
½ teáskanál őrölt kardamom
½ teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál őrölt római kömény
1 evőkanál olaj
1 szál fenyérfű
5 dl víz
2 szál zöldhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A mogyorót meghámozzuk, durvára vágjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.

2. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, megpirítjuk, majd felöntjük a kókusztejjel és a vízzel. Beletesszük a felkarikázott fenyérfüvet és zöldhagymát, a curry leveleket. Felforraljuk, majd kis lángon 2 percig főzzük.

3. Sóval, római köménnyel, kurkumával és kardamommal ízesítjük. Beleszórjuk a rizst, felforraljuk, majd kis lángon 10-12 percig pároljuk.

Fűszeres kókuszos rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1504 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Fűszeres kókuszos rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
cikkek